Go Back
+ servings
Glutenfri æbleskiver

Glutenfrie æbleskiver

Ret: Dessert
Keyword: Glutenfri
Servings: 30 æbleskiver
Author: Glutenfritliv.dk

Ingredienser 

  • 100 g fuldkornsrismel
  • 80 g glutenfri havremel
  • 80 g tapiokastivelse
  • 1 spsk. FiberHUSK
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. salt
  • Revet skal af 1 øko citron
  • 3 æg delt i hvider og blommer
  • 50 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 5 dl sødmælk
  • Flydende margarine til bagning/stegning på pande

Sådan gør du

  • Bland alle tørre ingredienser, undtagen sukker.
  • Pisk æggehvider helt stive og stil til side.
  • Pisk æggeblommer med sukker og tilsæt efterfølgende smeltet smør, mælk og citronskal.
  • Pisk de tørre ingredienser i.
  • Vend æggehviderne i massen. Der må gerne være klumper af æggehvide af 1 cm størrelse.
  • Varm æbleskivepanden op på middel-høj temperatur (temp. 6-7 på min kogeplade, der går op til temp. 9).
  • Put et dryp flydende smør i hvert hul. Fordel smørret i hullerne vha. silikonepensel, der kan tåle varme.
  • Fyld hullerne op med dej indtil ½ cm fra kanten. Bag et par minutter på hver side. Vend med en gaffel. Ønsker man en mere rund æbleskive, kan man fylde mere dej i, inden man vender æbleskiven.
  • Hold de færdige æbleskiver varme med stanniol over.
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os, hvad du synes om den!