Go Back
+ servings
Glutenfri giftkage - Glutenfri halloween kage

Glutenfri giftkage

- lækker, grøn giftkage uden gluten - også god som halloween kage
Ret: Dessert
Keyword: Glutenfri
Antal: 12 stykker
Forfatter: Glutenfritliv.dk

Ingredienser 

Kage:

  • 200 g smør
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • 320 g sukker
  • 110 g glutenfri havremel
  • 110 g rismel
  • 110 g mandelmel (eller fint blendede mandler)
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. FiberHUSK
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. grøn frugtfarve
  • 1 spsk. mandelessens

Glasur:

  • 250 g flormelis
  • 25 g usødet kakao
  • Vand
  • Evt. krymmel til pynt

Sådan gør du

Kage:

  • Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer.
  • Smelt smør og tilføj mælken til smørret.
  • Tilføj til æg/sukker-blandingen.
  • Bland glutenfri havremel, rismel, mandelmel, bagepulver, FiberHUSK, vaniljesukker og salt. Pisk de tørre ingredienser i den våde blanding.
  • Bland til sidst frugtfarve og mandelessens i dejen.
  • Dejen hældes i et smurt fad på ca. 20 x 30 cm.
  • Bages ca. 35 minutter ved 170 grader varmluft. Bages evt. med sølvpapir over det sidste stykke tid, hvis kagen er ved at blive for mørk. Tjek undervejs med en gaffel/kniv i midten af kagen om kagen er færdigbagt.
  • Når kagen er færdig skal den køle af.

Glasur:

  • Når kagen er kølet af blandes glasuren. Bland flormelis og usødet kakao (kan evt. sies for at undgå klumper i glasuren).
  • Tilføj en lille smule vand og bland. Gentag indtil ønsket konsistens.
  • Glasuren fordeles på kagen.
  • Drys evt. krymmel oven på glasuren.
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os, hvad du synes om den!