Go Back
+ servings
Glutenfri gulerodskage

Glutenfri gulerodskage

Lækker, svampet gulerodskage uden gluten - også god som glutenfri halloween kage!
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri
Antal: 8 stykker
Forfatter: Glutenfritliv.dk

Ingredienser 

Kage:

  • 200 g revne gulerødder
  • 1 revet æble
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g smagsneutral olie (f.eks. rapsolie el. flydende smør/margarine el. smeltet smør)
  • 60 g glutenfri havremel
  • 60 g majsstivelse el. kartoffelmel
  • 60 g rismel
  • 75 g rosiner
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt

Topping:

  • 50 g smør
  • 100 g flormelis
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 tsk. citronsaft
  • Valnødder til pynt

Sådan gør du

Kage:

  • Pisk æg, sukker, og olie/smør godt sammen i en skål ved brug af håndmixer.
  • Bland alle de tørre ingredienser.
  • Vend de tørre ingredienser i massen.
  • Vend revne gulerødder og æble i massen.
  • En springform, ca. 24 cm i diameter, beklædes med bagepapir på bunden og den indvendige kant smøres. Hæld dejen i formen.
  • Bag kagen i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tjek løbende med en gaffel/kniv midt i kagen om kagen er færdig. Når færdigbagt skal kagen køle af.

Topping:

  • Når kagen er kølet af laves toppingen. Smør røres blødt sammen med flormelis.
  • Flødeost røres blødt og røres i smør/flormelis-blandingen. Det er vigtigt at gøre det på denne måde, da der ellers kommer klumper i toppingen, som ikke kan røres ud.
  • Til sidst røres citronsaften i.
  • Fordel toppingen på kagen.
  • Pynt evt. med valnødder.
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os, hvad du synes om den!