100gsmagsneutral olie(f.eks. rapsolie el. flydende smør/margarine el. smeltet smør)
60gglutenfri havremel
60gmajsstivelse el. kartoffelmel
60grismel
75grosiner
3tsk.kanel
2tsk.bagepulver
2tsk.vaniljesukker
½tsk.salt
Topping:
50gsmør
100gflormelis
100gflødeost naturel
2tsk.citronsaft
Valnødder til pynt
Sådan gør du
Kage:
Pisk æg, sukker, og olie/smør godt sammen i en skål ved brug af håndmixer.
Bland alle de tørre ingredienser.
Vend de tørre ingredienser i massen.
Vend revne gulerødder og æble i massen.
En springform, ca. 24 cm i diameter, beklædes med bagepapir på bunden og den indvendige kant smøres. Hæld dejen i formen.
Bag kagen i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tjek løbende med en gaffel/kniv midt i kagen om kagen er færdig. Når færdigbagt skal kagen køle af.
Topping:
Når kagen er kølet af laves toppingen. Smør røres blødt sammen med flormelis.
Flødeost røres blødt og røres i smør/flormelis-blandingen. Det er vigtigt at gøre det på denne måde, da der ellers kommer klumper i toppingen, som ikke kan røres ud.
Til sidst røres citronsaften i.
Fordel toppingen på kagen.
Pynt evt. med valnødder.
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os, hvad du synes om den!