Glutenfri gulerodskage

– her finder du opskriften på lækker, svampet gulerodskage uden gluten – prøv den som glutenfri halloween kage

Glutenfri gulerodskage

Glutenfri gulerodskage

Lækker, svampet gulerodskage uden gluten - også god som glutenfri halloween kage!
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri
Antal: 8 stykker
Forfatter: Glutenfritliv.dk

Ingredienser 

Kage:

  • 200 g revne gulerødder
  • 1 revet æble
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g smagsneutral olie (f.eks. rapsolie el. flydende smør/margarine el. smeltet smør)
  • 60 g glutenfri havremel
  • 60 g majsstivelse el. kartoffelmel
  • 60 g rismel
  • 75 g rosiner
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt

Topping:

  • 50 g smør
  • 100 g flormelis
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 tsk. citronsaft
  • Valnødder til pynt

Sådan gør du

Kage:

  • Pisk æg, sukker, og olie/smør godt sammen i en skål ved brug af håndmixer.
  • Bland alle de tørre ingredienser.
  • Vend de tørre ingredienser i massen.
  • Vend revne gulerødder og æble i massen.
  • En springform, ca. 24 cm i diameter, beklædes med bagepapir på bunden og den indvendige kant smøres. Hæld dejen i formen.
  • Bag kagen i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tjek løbende med en gaffel/kniv midt i kagen om kagen er færdig. Når færdigbagt skal kagen køle af.

Topping:

  • Når kagen er kølet af laves toppingen. Smør røres blødt sammen med flormelis.
  • Flødeost røres blødt og røres i smør/flormelis-blandingen. Det er vigtigt at gøre det på denne måde, da der ellers kommer klumper i toppingen, som ikke kan røres ud.
  • Til sidst røres citronsaften i.
  • Fordel toppingen på kagen.
  • Pynt evt. med valnødder.
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os, hvad du synes om den!

Glutenfri gulerodskage

Ingen tør, glutenfri gulerodskage

At lave glutenfri gulerodskage lyder måske som en udfordring, hvor man risikerer at ende med en kage der smuldrer mellem fingrene eller ikke bliver siddende på kagegaflen, men det er faktisk ikke så svært at undgå det, selvom der er tale om en glutenfri gulerodskage. Gulerødderne tilfører nemlig en naturlig sødme og giver samtidig kagen en lækker, fugtig konsistens. Tilføjelsen af æble bidrager yderligere til dette.

Ingredienser

Når man bager glutenfri gulerodskage, bruger man alternative meltyper til at erstatte hvedemel. De mest gængse glutenfri meltyper der anvendes til glutenfri skærekage er rismel, mandelmel eller en glutenfri melblanding a la Schär eller Finax. Jeg anvender ikke købte melblandinger i mine opskrifter, men kan godt anvende melblandinger jeg selv har lavet. Til glutenfri skærekage foretrækker jeg at bruge en tredjedel glutenfri havremel (da jeg synes det giver kagen mere smag), en tredjedel rismel eller mandelmel og en tredjedel stivelse f.eks. maizena (majsstivelse) eller kartoffelmel, der også er en stivelse og ikke mel, selvom navnet antyder det. Stivelse gør kagen mere luftig og mandelmel kan gøre kagen mere fugtig, hvis der er risiko for en tør skærekage. I glutenfri gulerodskage hører kanel sig til, men jeg tilføjer også gerne lidt vaniljesukker og nogle gange lidt stødt ingefær for ekstra smag. Derudover tilføjer jeg rosiner og nogle gange også valnødder i dejen foruden som pynt oven på kagen. Det afhænger dog af hvem jeg ved, der skal spise kagen. Rosiner og nødder i kage kan virkelig dele vandene!

Glasur med et twist

Ingen gulerodskage uden gluten er komplet uden en lækker glasur. En klassisk flødeostglasur er det perfekte match til gulerodskagens sødme og krydrede smag. Et twist på den traditionelle glasur er at tilføje lidt citron- eller appelsinsaft for en frisk smag, som går utroligt godt til den krydrede kage, hvis du spørger mig.

En favorit til enhver lejlighed – kan også bages som glutenfri halloween kage

En glutenfri gulerodskage kan nydes til mange lejligheder – og er generelt en af favoritterne til fødselsdagsfest, familiefest eller bare fordi. Den er desuden populær at lave ifm. allerhelgens aften, dvs. som halloween kage. Her kan man pynte glasuren med spiselige sukker-græskar, spiselige edderkopper og edderkoppespind, eller som jeg har gjort, pyntet med valnødder ligesom ansigtet på et udskåret græskar.
En af fordelene ved gulerodskage uden gluten er også, at den kan opbevares i flere dage (i køleskab) og stadig smage lige så godt, eller måske endda bedre, efter et par dage, hvor smagene virkelig får lov til at udvikle sig. Uanset om man følger en glutenfri diæt af nødvendighed eller lyst, vil denne gulerodskage uden gluten helt sikkert glæde både børn og voksne.

 

Se også den lækre opskrift på glutenfri giftkage

En anden halloween kage klassiker er den glutenfrie giftkage. Du kan finde en opskrift her på lækker glutenfri giftkage her.

Om mig
              Mette

Lækkert glutenfrit bagværk - gode opskrifter
Mette Fischer - Glutenfritliv.dk

Mit navn er Mette. Jeg fik diagnosticeret cøliaki i år 2016 og har levet glutenfrit siden da. Jeg elsker at bage og udvikle opskrifter på glutenfrie kager, glutenfrit brød og glutenfri mad i det hele taget. Med glutenfritliv.dk ønsker jeg at gøre det nemmere for dig og din familie, kollegaer m.v. at lave eller købe glutenfri mad, så alle kan være med om bordet.