Go Back
+ servings
Glutenfrie kammerjunkere

Glutenfrie kammerjunkere

Sprøde, glutenfrie kammerjunkere – perfekte til koldskålen en varm sommeraften, og så gode at alle ved bordet vil række ud efter dem.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri
Antal: 80 stk. (ca.)
Forfatter: Glutenfritliv.dk

Ingredienser 

  • 1 økologisk citron - den revne citronskal heraf
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 25 g havremel
  • 50 g fuldkornsrismel
  • 50 g majsstivelse
  • 30 g mandelmel (eller hele mandler blendet fint)
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Bland alle de våde ingredienser inkl. revet citronskal. Bland alle de tørre ingredienser, og bland efterfølgende i de våde ingredienser. Saml dejen godt.
  • Rul dejen til aflange pølser med en diameter svarende cirka til en 2-krone. Stil de aflange pølser på køl i ca. 30 min.
  • Tag pølserne ud fra køl og skær dem i stykker af 1 cm. Læg stykkerne godt adskilt på en bageplade med bagepapir. De vokser til næsten dobbelt størrelse i diameter, når de bager. Bag ved 150 grader almindelig ovn i ca. 18 min.
    Kan holde sig lækre og sprøde i en kagedåse i ca. 14 dage, hvis de ikke er væk inden da.
    Velbekomme!
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os, hvad du synes om den!