Go Back
+ servings
Glutenfrie pandekager

Glutenfrie pandekager

Min opskrift på verdens bedste glutenfrie pandekager giver pandekager, der er lige så lækre og elastiske som almindelige pandekager!
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri
Servings: 25 pandekager
Author: Glutenfritliv.dk

Ingredienser 

  • 190 g glutenfri havremel
  • 190 g kartoffelmel
  • 150 g tapiokastivelse
  • 2 1/2 spsk. sukker
  • 2 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 2 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 1/4 tsk. salt
  • 1 liter mælk (jeg bruger sødmælk)
  • 8 æg
  • Smør eller margarine til stegning (jeg bruger flydende)

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Pisk mælk i lidt ad gangen, så klumper så vidt muligt undgås.
  • Tilføj æggene og sørg for at piske pandekagedejen godt sammen.
  • Bag pandekagerne i smør eller margarine på en pande ved middel/høj varme i 1-2 minutter på hver side til de er gyldne. Pandekagerne stakkes på en tallerken efterhånden som de bliver færdige og holdes varme med stanniol hen over.
    Obs: Det er vigtigt at røre/piske i pandekagedejen inden hver ny pandekage, da melet hurtigt falder til bunds.
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os, hvad du synes om den!